iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ГЕРБ-Перник: Случилото се в местния парламент сочи безотговорност към гражданите

ГЕРБ-Перник: Случилото се в местния парламент сочи безотговорност към гражданите 07_1405665419

Редовната сесия на ОбС-Перник премина с грубо нарушаване на правилата. Това обявиха от партия ГЕРБ.

Без да спазва елементарни процедурни правила, председателят Милан Миланов, бързайки да си увеличи заплатата до премиерско ниво, допусна да бъдат взети решения, които не са обсъдени в постоянните комисии. Съветниците от новосформираната коалиция от БСП, СДС, “Атака”, “Лидер” и “Патриотично обединение за Перник” гласуваха за отстраняване от председателските места в постоянните комисии членове на ПП ГЕРБ, без никакви обяснения или аргументи, подкрепящи подобни действия, заявиха от местната структура.

В хода на сесията предсрочно бе освободена Милена Миланова, която бе председател и член на комисията по Общинска собственост, концесии и следприватизационен контрол, а нейното място зае Стойчо Василев. Беше сменен още председателят на комисията по Устройство на територията и инженерната инфраструктура. На мястото на Росен Симеонов от ГЕРБ застана Николай Драгомиров.

Без никакво обсъждане и без никакви аргументи бяха сменени и четирима контрольори и двама директори на общински търговски дружества. Въпреки опитите на съветниците от ГЕРБ да получат обяснение за действията на новата коалиция в ОбС-Перник, такова не бе дадено. Според групата на ГЕРБ, става дума за политическа чистка, чрез която БСП, СДС, “Атака”, “Лидер” и “Патриотично обединение” се опитват да подменят вота на перничани, които дадоха своето доверие на ГЕРБ.

Гласуването на спорните докладни обаче, очевидно не задоволи някои членове на новата коалиция. Заместник-председателят на ОбС Десислав Аспарухов в безсилието си се опита да се саморазправи с общинския съветник от ГЕРБ Сашо Диманов. Няма как подобно поведение да не се изтълкува като опит да се отклони вниманието на перничани от абсурдните решения, взети на сесията, смятат от ГЕРБ.

„Изключителната невъзможност на новото мнозинство в Общинския съвет на Перник да води политика се сведе дотам, че се стигна до физическо насилие. Категорично осъждаме това поведение и го намираме за недопустимо и недостойно и бихме искали всеки от съветниците, начело с г-н Милан Миланов, който все още очаква да си увеличи заплатата на 3000 лв., да подадат оставки“, заяви председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ Милена Миланова.

Общинските съветници от ГЕРБ са единодушни, че случилото се в местния парламент е продължение на политиката, която се води в момента в държавата – напълно хаотична и безотговорна към гражданите.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.