iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Георги Първанов: БСП направи в Перник чудовищна коалиция

Георги Първанов: БСП направи в Перник чудовищна коалиция 04_1398321039

БСП се коалира със СДС в Перник, за да свали председателя на Общинския съвет Владислав Караилиев. С това създаде прецедент в демократичната история на България.

Потърсихме президента Георги Първанов /2002 – 2012 г./ като перничанин и като политик за коментар.

Интервю на Албена Борисова

- Очаквали ли сте някога, че БСП ще направи коалиция със СДС, господин президент?
Това е чудовищна коалиция. Очевидно е, че принципи няма, важен е интересът. За нашия град вероятно тепърва ще си говорим, защото там има доста прояви на клиентелизъм.

- Можем ли да очакваме, че този лов на вещици ще се пренесе в цялата страна?
Той вече съществува. Има го на различни нива. За съжаление примерите са повече в министерствата. Но ние не разполагаме с документи за доказателство.

- Да не би да говорите за това, което днес в Плевен Румен Петков каза. Според него по времето на ГЕРБ във властта имало “калинки, а сега калинки-стръвници”?
Не сме се договаряли с Петков кой какво да говори. Това е неговият самобитен стил на изразяване. Но, вярно е – в министерствата има доста примери за клиентелизъм.

- Преди време казахте, че се готви сериозна кампания за купуване на гласове на евровота? Имате ли доказателства за това?
Хората от регионите ни съобщават, че има данни за подготовка на кампания за купуване на гласове. Призовавам вас, медиите, да сте по-бдителни. А ние с каквото можем, ще помагаме.

- Откъде идва това високомерие, което демонстрират ръководителите на БСП? От личен опит говоря, че в последно време голяма част от ръководния червен апарат демонстрират изключителна непристъпност. Няма ли тя да им изиграе лоша шега?
Високомерие имаше и по време на ГЕРБ. Сегашните управляващи продължават с него.

- ГЕРБ обаче бяха нова партия. В този смисъл може и да им се прости, както се прощава на малко дете. Но БСП е партия с голям опит…
Очевидно е, че нервите не им издържат и не знаят какво да правят и да говорят. А и истината е, че някои има какво да губят във финасов смисъл.

- Петър Курумбашев днес в ЦИК каза по ваш адрес, че АБВ е под фаталния номер 13 в бюлетината и той ще се окаже фатален за партията ви…
На БСП им е фикс идея да следят АБВ. Аз не знам кой е номерът на БСП и на другите формации, и не ме интересува. А на Курумбашев ще му кажа, че 13 е най-лесно запомнящото се число.

Източник: pik.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.