iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ерик Рангелов смята, че Перник има нужда от възстановяване

Ерик Рангелов смята, че Перник има нужда от възстановяване 09_1442817508

Перник има нужда от възстановяване и развитие. Това обяви кандидатът за кмет на община Перник от БСП Ерик Рангелов по време на дебата, организиран от КНСБ с претенденти за кметския пост.

С тези думи единствен той от кандидат-кметовете подчерта изключителната важност и полезност на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие /ИПГВР/, в който е включено решаването на всички проблеми в града и който е основа за следващия програмен период 2014-2020 г.

Този структуроопределящ документ покрива всеобхватно всяка област и отговорите на голяма част от въпросите, поставени от КНСБ за образованието, здравеопазването, инфраструктурата са събрани в него, подчерта Ерик Рангелов. Изпълнението на интегрирания план не е разчетено за един мандат и трябва да бъдат положени огромни усилия, за да усвои Общината колкото може повече средства по него, заяви още той.

Ерик Рангелов акцентира върху привлекателните черти на Перник, които трябва да бъдат използвани максимално за привличане на наши и чуждестранни инвеститори. Общината трябва да има добро отношение към инвеститорите и задължително трябва да бъде проактивна - да не ги чака да дойдат сами, а да ги търси, предлагайки им добър климат, посочи той.

Водоснабдяването е кардинален проблем и кауза за Ерик Рангелов. От 4 литра вода, идващи от язовир „Студена”, 3 л потъват незнайно къде заради крайно амортизираната водоснабдителна мрежа. В дългосрочна перспектива проблемът с водата е изключително сериозен, подчерта той и допълни, че няма населено място, което да не страда от проблеми във водоснабдяването. Този кардинален проблем трябва да бъде задължение на всеки кмет, категоричен е кандидат-кметът.

Той недвусмислено заяви, че няма по-добро решение за един град от тролейбусния транспорт и че следващият кмет първо трябва да реши този въпрос и проблема със заплатите на хората от „Тролейбусен транспорт, които са без възнаграждение вече седми месец. Нужно е да бъде намерена най-подходящата форма за бързото възстановяване на екотранспорта, смята Ерик Рангелов и се мотивира с факта, че реализацията на един проект няма да стане толкова бързо, колкото би ни се искало.

За сферата на образоаванието кандидат-кметът е на мнение, че е въпрос на организация за Общината да кандидатства с успешни и конкурентни проекти, насочени към обновяване и модернизиране на училищната база. Общината е длъжник на учителите и би могла да намери форма и начин за финансови добавки над заплатите им, което ще бъде стимул за пернишките педагози, смята той.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.