iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ерик Рангелов може и да остане общински съветник

Ерик Рангелов може и да остане общински съветник 11_1446630359

Загубилият кандидат кмет от БСП Ерик Рангелов, който е водач на листата общински съветници на соцпартията в Перник, все още не е решил дали ще остане общински съветник.

В началото мислех да си подам оставката, но имам хубави идеи за Перник, които не са свързани с финанси и заради които може и да остана за известно време, за да ги реализирам, обясни той.

Той беше категоричен, че поддържа идеята възнагражденията на общинските съветници да бъдат приравнени с минималната работна заплата за страната и допълни, че това виждане е заложено в управленската програма на БСП.

Отминалите избори Рангелов сравни с перфектно организиран хаос и информационно затъмнение. Имаше много платен и корпоративен вот, разбира се недоказуеми, и това е причина да съм наистина разтревожен. Самото кметско място не е причина да бъда разочарован за загубата, посочи той.

Ерик Рангелов за пореден път не скри разочарованието си от факта, че не се е срещнал лице в лице с опонента си от ГЕРБ, „тя не дойде на нито един диспут и такъв не се състоя”.

„Обзалагам се с всички вас, че до 1 ноември 2016 г. в Перник няма да бъде направено нищо ново – нито една улица, нито една канализация, нито една детска площадка. При това, което чух за държавния бюджет и като имам предвид финансите на Община Перник и общата политическа нагласа, мисля, че няма да се състои митът, че опонентът ми ще донесе пари, защото е от ГЕРБ”, каза още Ерик Рангелов и допълни, че се надява да бъде опроверган в нерадостната си прогноза. Ние не чухме през цялата кампания как ще се постигне всичко това, от което Перник се нуждае. Концепцията на спечелилия опонент от първия момент до края на кампанията се състоеше от 5 изречения, заяви Ерик Рангелови допълни, че друго извън тях не е чул.

Мисля си, че демократите по сърце вече усещат тръпки по гърба си за това какво става с демокрацията в България и в частност в Перник, каза той.

Загубих от корпоративния и платения вот, от налагането на местни заможни хора със свой собствен бизнес, които не позволиха директна среща с опонента ми, които определиха на перничани кой и как да ги управлява в следващите 4 години. Определиха го не директно, а основно чрез хора, които не са с висока степен на образование.

Имахме много сигнали за купен вот, които няма как да докажем, посочи Ерик Рангелов. В подобен случай на съмнение в по-цивизованите страни се правят проверки на счетоводните книги на съответните бизнесмени, заподозрени в купуване на гласове. Ние, в България не сме на този етап и скоро няма да бъдем, посочи той.

Всички национални телевизии говорят за безкрайната обвързаност на общините с групи фирми, които са на хранилка в съответната община – в това число влиза и Перник, подчерта Ерик Рангелов и разказа случка, в която според него се крие спецификата на купения вот на ІІ тур в Перник. „По време срещата ми с пернишки бизнесмени стана ясно, че основно ги интересува как и колко бързо Общината ще се разплати с тях за това, което им дължи. Попитаха ме дали бих обявил нулева инвестиционна година. Отговорът ми бе, че подобно нещо не може да се допусне без значение кой е кмет. Оттам дойде убеждението, че господата не са особено загрижени за Общината, а искат да покрият своите интереси въпреки интересите на цялата община. Слуховете донесоха, че тези хора са били мощните платци на ІІ-рия тур на кметския вот. Това ми звучи логично и е жалко”, каза Ерик Рангелов.

Той благодари на интелигентните млади и възрастни хора, които са гласували за него и които ги боли за града ни и за това какво се случва в него.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.