iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Две партии искат офиси в Перник

Две партии искат офиси в Перник 06_1465565172

На заседанието на минипарламента, насрочено за 14-ти юни местните законотворци ще трябва да разгледат казуса с помещенията, които две политически партии искат за своите административни нужди, като кметът на община Перник Вяра Церовска е внесла две докладни, касаещи отдаването под наем на помещения общинска собственост, намиращи се в сградата на улица „Радомир” 1.

Първият случай е свързан с двете помещения, които досега е ползвала партия „Атака” за своите административни нужди. Тъй като обаче договорът за наем изтича, регионалният лидер на партията на Волен Сидеров – Румен Ваташки моли да бъде издадена заповед за настаняване и въз основа на нея определен наемът, който структурата ще плаща за въпросните две стаи за срок от три години. Кметът предлага молбата му да бъде удовлетворена и двете основни комисии към минипарламента – „Общинска собственост, концесии, приватизация и следприватизационен контрол” и „Регионална политика, местно самоуправление и нормативна урудба” са излезли с положително статовище.

Не така стои обаче въпросът с искането на партията на Светльо Витков „Глас народен”, която в Перник се представлява от певицата София Георгиева. Те са внесли искане за офис с мотива, че на последните парламентарни избори партията е спечелила 37 335 гласа или 1,14 процеса от вота на избирателите и помещения й се полага. Въпреки предложението на кмета на общината в докладната записка да бъде удовлетворено искането и комисията по общинската собственост, която също казва „да” за въпросните 15 кв.м., нужни за административните нужди на партията, постоянната комисия по регионална политика, местно самоуправление и нормативна уредба е излязла със становище искането да бъде оставено без последствие.

Последната дума ще има ОбС.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.