iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


„Дари книга – спаси читалище” – младите социалисти посетиха читалището в с. Драгичево

„Дари книга – спаси читалище” – младите социалисти посетиха   читалището в с. Драгичево 04_1429532794

По повод предстоящия Световен ден на книгата и авторското право (23.04.), Младежко обединение в БСП Перник организира дарение за
читалището в с. Драгичево. Кампанията на младите социалисти е под мотото „Дари книга – спаси читалище” и е част от националната инициатива на МО в БСП „Солидарно четене”. Младежкото БСП в Перник организира подобна проява за 4 – та поредна година.

Младежите подариха сборници, научни списания, поезия и проза на
библиотечния фонд на НЧ „Пробуда – 1922 г.”, с. Драгичево. „За инициативата ни тази година избрахме с. Драгичево, защото е едно от най – големите села на територията на област Перник, живеят много млади хора и биха могли да се възползват от библиотеката на читалището. По този начин искаме и да подчертаем, че четенето е едно от най – важните условия за формирането на висока обща култура и широк мироглед.”, споделиха от Младежкото БСП.

Младите социалисти бяха посрещнати от кмета на селото Тодор Тодоров, като заедно с него посетиха и пенсионерския клуб. Там хората поставиха проблеми на вниманието на младите представители на БСП, а те от своя страна поеха ангажимента да ги предадат на народния представител и ръководството на БСП Перник. Младежите и посетителите на пенсионерския клуб отбелязаха и 139 – годишнината от Априлското въстание. В своеобразната среща с жители на с. Драгичево участие взеха общинският съветник от БСП Милена Милошева, заместник – председателите на МО в БСП Николай Добрев и Евелина Венкова, секретарят на МО в БСП Борислав Гавазов и Мартин Мариов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.