iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Членовете на АБВ от Перник подариха нож на Георги Първанов

Членовете на АБВ от Перник подариха нож на Георги Първанов 06_1404121640

Членовете на АБВ от Перник подариха нож на Георги Първанов. Поводът беше рождения му ден. Ножът беше връчен от кмета на община Перник Росица Янакиева на учредителната конференция на АБВ в столицата. Тя му пожела много здраве и да бъде победител във всяка една битка.

На рождения си ден Георги Първанов, президент на България в периода 2002 - 2012, бе избран с пълно мнозинство за председател на ПП АБВ. Изпълнителният съвет на партията пък е в следния състав, който бе избран:

Георги Първанов

Проф. Борислав Борисов

Ивайло Калфин

Румен Петков

Росица Янакиева

Емил Кало

Бойко Радоев

Д-р Евгений Желев

Андрей Бунджулов

Дилян Енкин

Д-р Емил Константинов

Трендафил Величков

В резолюция за обстановката в страната и изхода от политическата криза от АБВ заявиха, че разклащането на банковата система създава риск за съществуването на валутния борд и на цялата финансова и икономическа стабилност. Те приветстват постигането на договореност на провеждане на предсрочни парламентарни избори на 5 октомври 2014 г.

"Настояваме за незабавна оставка на правителството, което допринесе за финансовата дестабилизация. Не приемаме нови размити отговорности. Служебното правителство се назначава от президента и той носи отговорност за неговата работа. Споразумението между БСП, ГЕРБ, ДПС, ББЦ те да определят състава на служебния кабинет, е не само противоконституционно, но отново прикрива отговорностите. Изразяваме остро несъгласие с призивите на лидера на ГЕРБ за спешно сключване на споразумение с МВФ. В България има достатъчно ресурси, включително за

пазарно кредитиране, които са достатъчни за сегашната криза. Политиците трябва да се съсредоточат към нейното ограничаване", обявиха още от партията на Първанов.

В конференцията взеха участие 800 души от цялата страна, 60 бяха делегатите от Перник и областта.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.