iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

БСП в Земен има нов председател

БСП в Земен има нов председател 03_1459242477

Монка Стойнева единодушно бе избрана за председател на БСП в Земен, като това стана на отчетно-изборното общо събрание на земенската социалистическа структура миналата събота.

Монка Стойнева поема ръководния пост от досегашния председател Григор Земенски. Тя ще бъде и делегат на 49-я конгрес на БСП.

Стойнева е завършила УНСС, специалност „Управление на икономиката”, с профил „Учител по икономически дисциплини” и преквалификация „Начален учител” в СУ „Климент Охридски”. Има над 30 години трудов стаж в системата на образованието. В момента е начален учител в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Калище.

Не заседанието бе направен отчет на дейността на партийната организация за периода 2012 – 2016 г. В рамките на отчетния период убедителен успех на общинската организация е победата на изборите за 42-ро Народно събрание през 2013 г. Като основен проблем по време на избори земенските социалисти изтъкнаха наличието на над 600 регистрирани външни за общината избиратели в изборните списъци. Фрапантни са случаите в с. Глоговица, където според хората живеят 7 души, а са гласували 45 и в с. Калотинци, където живеят 10 души, а са гласували 75. В доклада се откроиха критики към управлението на кабинета „Борисов 2” и водената от управляващите политика – провал в сферите на здравеопазването и образованието, провал във фискалната политика, теглене на заем след заем, спрени социални плащания.

Социалистите в Земен се обявиха срещу незаконната продажба на земеделски земи по чл. 19 от страна на общината и повишаването на цената на питейна вода с над 60 стотинки за кубик, а в същото време течащата от чешмите вода е мръсна.

Предстоящия период е особено важен за земенската партийна организация, тъй като предстои навършване на 100 г. от учредяването и.

Земенските социалисти си поставиха като основна цел спечелване на предстоящите президентски избори.

В работата на конференцията взе участие председателят на Областния съвет на БСП инж. Ненко Темелков.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

17-Декември-2016

18-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.