iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП в Перник се събра на пленум

БСП в Перник се събра на пленум 04_1430291609

Общинската организация на БСП – Перник се събра на пленум в Двореца на културата. Тя обсъди решенията от заседанието на 48 конгрес на партията и определи критерии за номиниране на кандидати за общински съветници, кмет на община Перник и кметове на населени места и кметства.

В хода на заседанието, на което присъстваха над 200 социалисти бе приета политическа декларация „Време за справедливост”, обсъдена беше и приетата на петото заседание на 48-я конгрес резолюция „За хората и общините” . ОбС на БСП възложи на основните партийни организации да проведат открити партийни събрания за разясняване на решенията на Конгреса и приемане на конкретни мерки за тяхното изпълнение.

Социалистите определиха и задачите си по подготовката за Местни избори 2015 г. Утвърден беше и модел на бъдеща група общински съветници, спазвайки изискванията за приемственост и обновление, като беше определена 20% квота за младежи до 35 години, представителство на различни професии и съсловия, както и териториално представителство. Социалистите приеха и решение, според което кандидатите за кметове на населени места и кметства ще трябва да представят програми за развитие и управление на съответното населено място. Тези програми ще трябва да са съобразени с левите стандарти утвърдени от конгреса на левицата, специфичните условия на общината и съответното населено място и вижданията за усвояване на средства по оперативните програми от Европейските фондове. Утвърден беше и актуализирания състав на общинския предизборен щаб на социалистите. Подготовката за Деня на труда - 1 май и Деня на победата - 9 май също бе обсъдена, като социалистите ще проведат редица мероприятия по повод 70-та годишнина от 9 май 1945 г. и ще се включат в митинга по случай деня на труда в София.

Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Валери Жаблянов заяви, че приема всички предложения дадени на събранието и бе категоричен, че БСП – Перник има силите и капацитета да победи категорично на предстоящите местни избори.„Всяка българска община, включително и Перник има своите особености на политическата ситуация и БСП – Перник трябва да изрази своето мнение към настоящата ситуация“, добави народният представител.Жаблянов заяви, че общинската организация на левицата трябва да даде оценка на настоящото ръководство на общинската администрация и работата на общинския съвет, защото, по думите му въпреки взетия от държавата кредит, проблемите на града се задълбочават.

В хода на заседанието се оформи дискусия около документите от 48-я Конгрес на БСП и задачите за изборите през есента. Социалистите бяха категорични, че БСП – Перник отива на тези избори за победа. Обсъдени бяха и приоритетите за управление на общината, като социалната тема бе широко застъпена в дискусията.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.