iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП утвърди кандидата си за кмет в Ковачевци

Васил Станимиров - кандиат на БСП за втори кметски мандат в Ковачевци

Васил Станимиров ще бъде кандидатът на БСП за кмет на община Ковачевци. Кандидатурата му е одобрена от Националния съвет на БСП  на заседание вчера.

Станимиров и сега упраблява малката община. миналата година  през април той спечели  частичен избор  за кмет в Ковачевци, който се наложи след оттеглянето на предишния дългогодишен управник на Общината Йордан Стефанов. За Станимиров гласуваха 775 човека, или 55.08 на сто от избирателите, а на второ място остана претендентът на ГЕРБ Анна Цветкова, получила доверието на
621 гласоподаватели, или 44.14%. От ГЕРБ най-вероятно отново ще заложат на Анна Цветкова.

Общо 78 нови кандидати за кметове утвърди пленумът. Сред тях са кандидатът за кмет на София Георги Кадиев, на Търговище Красимир Мирев, на Разград - Денчо Бояджиев, на Ихтиман - Маргарита Петкова. Преди две седмици левицата одобри кандидатите си в други 47общини, между които и Перник.

Левицата трябва да преосмисли отношението си към традиционната десница, призова депутатката Татяна Дончева. „В България се вихри откровен фашизъм, знам, че има определени среди в БСП, които искат коалиция с ГЕРБ на изборите. Но според мен естествен наш съюзник са традиционните десни партии, за да се даде отпор на ГЕРБ", каза още Дончева.

Според нея в тактиката за предстоящите избори трябва да се търси и взаимна подкрепа по места, в зависимост от това чий кандидат е по-силен и избираем - на десните или на левицата. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.