iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП установи нарушения в окончателните протоколи

БСП установи нарушения в окончателните протоколи 11_1446626145

БСП установи драстични разлики и нарушения в окончателните протоколи, които са качени на сайта на ЦИК. Това обяви лидерът на БСП Ненко Темелков.

В потвърждение той посочи І-вата част на списъка с броя на имащите право на глас за избор на общински съветници. Това са 82 792-ма души български граждани. Част ІІ-ра са граждани на ЕС, трайно живеещи в община Перник и според нея на наша територия живеят 678 чужденци. Сумата от двете части, трябва да е равна на 83 470. Да, ама не! Установихме разлика от 2 765 избиратели-фантоми, заяви Темелков, който твърди, че на местните избори в Перник целенасочено е дирижиран огромен и направляван хаос.

В списъка за избор на кмет се вижда разлика при чужденците, които за І–вия тур са 673-ма, т.е. по-малко с 5 души в сравнение с тези в списъка за съветници. На балотажа обаче учудващо артисва само 1, останалите 672-ма чужди граждани вече са се изпарили.

Броят на българските граждани с право на глас за избор на кмет на ІІ тур в сравнение с тези за избор на съветници също дава разлика с 2 531 души, каза Ненко Темелков. В списъка за ІІ тур за кметския вот социалистите установяват 1 431 фантоми спрямо този за І-ви тур.

Оказва се, че общият брой на хората с право на глас в списъка за І-ви тур са 82 773, а за ІІ тур – 83 204, т.е. появили са 1 223 души повече.

В списъците за І-ви и ІІ-ри тур за избор на кмет на община Перник не може да има никаква разлика, категоричен е Темелков.

Общият списък, с който се участва в І тур за кмет сочи 82 773 избиратели. За общински съветници обаче е 82 792 души, като разликата е 19 човека.

Още по-драстично е разминаването в избирателените списъци в част І-ва за избор на кмет на І-ви тур, в която са изписани 80 549 български избиратели, а за общински съветници е 79 349 български избиратели. Списъците не трябва да имат разминаване, а има разлика от 1 200 човека и това още преди да е започнал изборът, подчерта Темелков.

Отделно, част І–ва броят на българските граждани за избор на съветници е 79 349, а част І-ва при кметския ІІ тур числото е 81 980, т.е. с близо 2 531 души повече.

В „Информационно обслужване” под ръководството на проф. Михаил Константинов са направени уникални груби математически, а според нас – политически грешки, коментира Ненко Темелков. Това само по себе си е основателна причина за касиране на изборите, подчерта той. В срива на сайтовете на ЦИК, на „Информационно обслужване” и на редица институции социалистите подозират умисъл. Това говори, че през това време са правени нещата, за които досега говорихме, каза Темелков.

Тук не излизат хиляди гласоподаватели. Оставям настрана колко са гласували по постоянен и настоящ адрес.

В готвената от нас жалба до съда има и други доказателства, в т.ч. и близо 5 000 недействителни бюлетини за избора за общински съветници. Това за нас е повече от странно. Искаме повторно преброяване на бюлетините за общински съветници, заяви той.

Дари социалистите ще обжалват и вота за кмет?! Имаме достатъчно време, искаме да прегледаме всички протоколи, но изнесените драстични разминавания ни дават всички основания да поискаме касиране и на кметския избор, подчерта Темелков. Той се обърна с благодарност към кандидата за кмет Ерик Рангелов за труда и усилията, които е положил, с желанието, с което е участвал в предизборната кампания най-вече, за да промени Перник, да сложи началото на едно по-добро управление, основано на компетентност, на познания, на опит. Твърдя, че Перник загуби затова, че не избра за кмет Ерик Рангелов, обяви Ненко Темелков.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.