iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП събира предложения за подобряване на живота заради предстоящите избори

БСП събира предложения за подобряване на живота заради предстоящите избори 06_1434522294

Ръководството на Българска социалистическа партия гр. Перник набира предложения на гражданите, свързани с подобряването живота в Общината през следващите години - мандат 2015- 2019 г. заради предстоящите избори.

Към момента в партийната централа са постъпили следните предложения от Основните партийни организации и граждани на Перник:

За територията на кв. Тева :

Подобряване на транспортното обслужване в общината след спиране работата на Тролейбусен транспорт, както и постоянна връзка на кв. Тева с кв. Изток; озеленяване на междублоковите пространства; видео наблюдение на територията на квартала; изграждане на детски площадки; засилване на полицейското присъствие; рехабилитация на пътната мрежа; възстановяване на училищното осветление; изграждане на алтернативен път на камионите за сметоизвоз, който да не минава през жилищната зона; отваряне на аптека; поставяне на банкомати.

За с. Кладница:

Изграждане на канализационна мрежа и подмяна на водопровода в махала ” Сухата река”; ремонт на покрива и физкултурния салон в училището; рехабилитация на пътищата в селото.

За с. Расник:

Осигуряване на достатъчно средства в Общинския бюджет за културна дейност, спорт и туризъм, както и правилното му разпределение по квартали и населени места; предлага се преустройство на училището в Дом за възрастни хора.

За с. Дивотино:

Изграждане на резервоар за питейна вода; изграждане на канализационна система; ремонт и поддръжка на стадиона и спортната база в селото.

Предложения, постъпили за Централна градска част и кв. Изток:

Подобряване транспортното обслужване в Общината и възстановяване на тролейбусния транспорт; възобновяване на ски писта ” Цоцевица”; изграждане на спортни площадки, в това число за кварталите- Хумни дол, Могиличе, Църква, Изток, Ралица.

Повдигане на пешеходните пътеки с цел по- голяма сигурност на пешеходците; решаване на проблема с бездомните кучета в Общината; комуналните услуги и чистотата да се подобрят.

Създаване на Общинско предприятие за комунални услуги,по подобие на други общини, което да извършва дейностите по сметоизвоз и почистване.

Подмяна на асфалтовата настилка на улиците ”Венец” и ”Славей”; поставяне на обозначителни табели на улиците с обозначени номера на жилищните сгради.

Постъпиха предложения за повишаване качеството на образование в детските градини и училищата, както и ефективното използване на ресурсите от Европейските и Национални фондове за подобряване на общинската инфраструктура.

Ръководството на Общинската организация на Българска социалистическа партия е отворена към предложения от страна на гражданите на Общината свързани с живота и развитието на нашият град. Вашите предложения за периода 2015- 2019 година може да изпращате на имейл: [email protected]

Общински съвет на БСП - Перник

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.