iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП предлага намаление на заплатите на общинските съветници

БСП предлага намаление на заплатите на общинските съветници 11_1447937217

Общинските съветници от БСП внесоха докладна до председателя на Общинския съвет в Перник с предложение за намаляване възнагражденията на общинските съветници, като от името на левицата Кирил Леонов предлага заплатите им да не надхвърлят минималната работна заплата за страната, която в момента е 380 лв., а възнаграждението на председателя на ОбС да не надвишава две минимални работни заплати.

Инициативата на съветниците от БСП за ограничаване на разходите по организацията на дейността на Общинския съвет е свързана с трудното финансово състояние на Община Перник. В тази връзка новият Общински съвет трябва да промени Правилника за организацията и дейността си, като заложи и конкретно решение за определяне размера на възнагражденията на председателя на Общинския съвет в Перник и на съветниците.

На първата сесия, по време на конституирането на Общинския съвет, групата на левицата предложи заместник-председателите да не взимат никакво възнаграждение, като получават определеното им като съветници.

С поредица свои решения предишният Общински съвет прие да бъдe увеличено възнаграждението на кмета на общината, с което автоматично в пъти се повишиха и заплатите на председателя на Общински съвет, на заместник-председателите и на общинските съветници.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.