iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП-Перник определи кандидатите си за вота наесен

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

БСП -Перник определи кандидатите си за кметове и общински съветници наесен. Това стана на проведена днес общинска партийна конференция. Както се очакваше, форумът протече гладко и без изненади. Въпреки мъртвото вълнение в редовете на социалистите и тихите войни до революция не се стигна.

Кандидат за втори кметски мандат от БСП  в Перник ще бъде Росица Янакиева. На финалната права безспорната й кандидатура се оказа без конкуренция, след като 11 от номинираните  от основните партийни организации се направиха отводи преди конференцията, а бившият областен управител Иван Димитров го направи преди гласуването на самото заседание в залата. Сред номинираните бяха Валентин Петков, Димитър Дойчинов, Симеон Василев, Ирина Михайлова, Ненко Темелков,  Иван Лозанов, Юри Драганов, Симеон Василев.

Така след явно гласуване конференцията бетонира Янакиева като кандидат. Според запознати с апаратните игри на червените, за това до голяма степен е помогнала и подписката, която граждански инициативен комитет събра в подкрепа на кандидатирането й за втори мандат.

Основен конкурент  в кметския вот наесен на Росица Янакиева ще бъде кандидатът на ГЕРБ. От управляващата партия не бързат с обявяването на фаворитите си, макар общинсикете организации вечче да направиха своите номинации. В Перник най-много гласове от присъствалите на общинското събрание събра д-р Вяра Церовска. по-вероятно било обаче, срещу Янакиева ГЕРБ да изправи депутат.

Листата с кандидатите за общински съветници от БСП и коалиция също беше гласувана явно. Водач е Янакиева, следвана от лидера на социалистите Ненко Темелков и д-р Симеон Василев. След тях е предложеният от много основни партийни организации специалист по съобщителна техника Валентин Петков, съветник и в момента. Следва го д-р Таня Вангелова, бивш шеф на ДВСК в Перник. Младите са на задни позиции, въпреки, че очакваха поне едно място в предните редици.

Листата е подредена и одобрена от Общинския съвет на БСП предварително и въпреки желанието на част от социалистите, не се стигна до таен вот.

Конференцията утвърди и кандидатите за кметове на кметства в общината. 17 предложения пък имат пернишките социалисти за президент.  Сред тях са Сергей Станишев, Стефан Данаилов, Евгения Живкова, Георги Кадиев, Корнелия Нинова, но не и Меглена Кунева.

Листа за общински съветници от БСП:

1. Росица Янакева
2. Ненко Темелков
3. Симеон  Василев                                            
4. Валентин Петков
5. Таня Вангелова
6. Иван Димитров
7. Катя Христова
8. Александър Алексиев
9. Петър Янков
10. Ралица Андреева
11. Малин Стоилов
12. Галина Асенова
13. Даниела Генадиева
14. Николай Николаев
15. Ана Милошева
16. Таня Първанова
17. Валентин Варадинов
18. Кирил Мирчев
19. Христо Крумов
20. Милена Милошева
21. Иво Михайлов
22. Маряна Крумова
23. Емилия Велинова
24. Валентин Асенов
25. Анастас Миладинов
26. Радослав Петров
27. Владислав Петров Иванов
28. Венера Илиева
29. Любчо Харалампиев
30. Румен Мицов Стоянов
31. Детелина Денчева
32. Николай Добрев
33. Гошо  Крумов
34. Рангел Ефремов
35. Маряна Миленова
36. Кубрат Николов
37. Илия Ангелов
38. Борис Огнянов
39. Йордан Дичев
40. Васил Петров Кирилов
41. Виолета Миланова Ботева

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.