iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП Перник не иска НАТО да разполага команден център у нас

БСП Перник не иска НАТО да разполага команден център у нас 02_1423553816

Ръководството на БСП в Перник излезе с позиция срещу военните действия в Украйна. Партията нарече позицията си “Не на войната!”. Документът е насочен срещу разполагането на многонационален команден и контролен център на НАТО у нас.

“Живеем в изключително конфликтни и непредсказуеми времена, времена дори вече не на студен мир, а на реален военен конфликт в сърцето на Европа. Война, в която загиват десетки хиляди украинци, руснаци и етнически българи. Загиват хиляди жени и деца. Хиляди са бежанците, останали без домове.

България не трябва и не може да е страна в този конфликт!”, категорични са социалистите в позицията си, разпространена до медиите.

България трябва да е на страната на мира, твърдят те.

Пернишките социалисти призовават управляващите от четворната коалиция да заемат национално отговорна позиция, съобразена преди всичко с интересите на България. Засилването на военното присъствие и разширяването на базите на НАТО в България ни превръщат във фронтова държава с всички последствия от това, смятат от БСП и подчертават, че и най-лошият мир е по-добър от всяка война.

Призоваваме всички социалисти и симпатизанти,всички патриоти и демократи,всички интелектуалци да вземат участие на митинга срещу войната на 10.02.15 г от 17:30 ч в гр.София пред Президентството на Република България, апелират от БСП.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.