iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП иска касиране на вота в Батановци

БСП иска  касиране на вота в Батановци 11_1446626565

Искаме касиране на вота в Батановци и нови избори. Това обяви загубилият кандидат кмет от БСП Радослав Петров, като местните жители скочиха срещу беззаконието.

200 човека са регистрирани в градчето за гласуване по настоящ адрис. На 5 адреса са записани 107 души. По 20 души накуп са регистрирани на един адрес, но собствениците на имотите дори и не подозирали за това. Тези хора скочиха и застанаха зад мен, разказа Радослав Петров. Вчера от ЕСГРАОН подали данните за допълнително регистрираните хора, за което се носи наказателна отговорност.

Разликата в гласовете между него и опонента му от ГЕРБ и досегашен кмет Радослав Банчев е 44 гласа.

Една от недоволните, на чийто адрес също са регистрирани пришълци, е първа братовчедка на Банчев, който търсил саморазправа с нея, разказа Петров.

Вбесените батановчани викнали Нова телевизия, за да разкажат за нередностите. Спечелилият кметския пост за втори мандат Радослав Банчев обаче отказал да се появи. Определил среща на телевизионния екип при паметника „Кракра” зад Общината в Перник. После се обадил и казал, че има спешно ходене до София. Тази вечер в 19 часа фрапиращият случай в Батановци влиза в новините на Нова тв. В четвъртък в 7.30 ч. пък ще има директен репортаж от площада в градчето.

Не може чужди хора да решават съдбата на Батановци, категоричен е Радослав Петров.

Това не бяха избори, това беше война,заяви Радослав Петров.- Пред телевизията дойдоха останалите 7 кандидати за кметове – никой не подкрепи Банчев. В такъв цирк, с платен вот и чужди граждани, досега не сме участвали, коментира той и добави, че по същата причина загубил изборите в Батановци и преди 4 години.

Вчера е входирана молба в кметството в Батановци с искане да бъдат предоставени данни за това колко хора са регистрирани по настоящ адрес.

Радослав Петров разказа още, че миналата събота, преди балотажа, в Батановци била спряна председателката на 126-та СИК, която искала да излезе от училището с празен протокол и печата на секционната комисия.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.