iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП иска да е първа сила в пернишкия регион

БСП иска да е първа сила в пернишкия регион 08_1407330501

БСП си поставила за цел да има двама депутати в новото Народно събрание. Това ще я направи първа политическа сила в региона, каза днес бившият народен представител от Коалиция за България Станислав Владимиров.

В БСП винаги ще има мнения, дебати, караници, но това няма да попречи на партията, смята Владимиров.

Бившият червен депутат сподели, че новият председател на столетницата Михаил Миков е открехнал вратата към АБВ, но от отсрещната страна не са разбрали жеста. „След изказванията на редица знакови фигури в АБВ пролича малко нахалство”, каза Владимиров и допълни, че БСП ще бъде открехната към всички политически сили, които са готови да споделят техните виждания.

Пред журналисти днес Станислав Владимиров и Евдокия Асенова направиха отчет за дейността на народните представители от 14-ти МИР Перник.

В рамките на този бурен мандат бяха преразгледани откази за обезщетения след земетресението и отпуснати допълнително.За граждани -2 122 576 млн. лева, а за обществени сгради – 3 млн. лева, уточни Владимиров.

Бившите депутати припомниха, че в рамките на мандата е била възстановeна Дирекция „Инспекция по труда“ в Перник. В периода юни 2013г. – юни 2014г. са разкрити 1650 работни места в реалния сектор, 97 по мерки за насърчаване и 1618 по програми за заетост. Върнат е статута на училищата кандидатствали за „защитено” училище: СОУ “Христо Ботев” с. Дрен.

Осигурени са и средства по Национална програма ”Модернизация на материалната база в училище”, модул ”Подобряване на училищната среда” – за ремонт на училищни сгради в размер на 503 184 хил. лева. Те са за: ПГТС ‘’Арх. Йордан Миланов ‘’ и ТПГ ‘’Н.Й.Вапцаров‘’ – гр. Радомир. По модул ”Подобряване на училищната среда”- за оборудване и обзавеждане средствата са в размер на 219 534, 32 хил. лева. Те са за: СОУ ‘’Д-р Петър Берон‘’, XVI ОУ ‘’Св. Св. Кирил и Методий‘’, ПГТС ‘’Арх. Йордан Миланов‘’, ТПГ ‘’Н.Й.Вапцаров‘’ – гр. Радомир, Обединено детско заведение – гр.Земен, ОДЗ с. Драгичево и ОДЗ ‘’Радомирче‘’ – гр.Радомир.

Освен това бяха осигурени средства и за художествена дейност и ремонт на читалища в област Перник в размер на 70 хил.лева.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.