iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Атака пита какви са задълженията на ромите в Перник

Атака пита какви са задълженията на ромите в Перник 06_1433481742

От структурата на ПП АТАКА в Перник искат да знаят какви са задълженията на ромите в Перник към ВиК, ЧЕЗ и Общината, също и какво се прави за тяхната интеграция в обществото.

Тези въпроси бяха отправени днес на пресконференция към кмета на община Перник Иван Иванов, областния управител Ирена Соколова и директорите на местните дружества от областния координатор на партията Румен Ваташки.

Ваташки взе отношение и за събитията в село Гърмен , тъй като има лични впечатления за ситуацията в момента.

„Това е родното село на майка ми и общувам с хора оттам. Събитията в Гърмен са много поучителни за двойните стандарти, които години наред се прилагат по отношение на циганите. Те са доказателство, че управляващите политически партии не желаят да ги интегрират, а само ги използват по време на избори.

Ние, българите, се славим със своята толерантност, пословична при това. Толерантни сме, когато тумба цигани разграбват родните ни къщи, самонастаняват се в тях, опустошават ниви и поля. Толерантни сме, когато не си плащат тока, водата, данъците, осигуровките . Толерантни сме, когато не се спазват законите, затваряме си очите пред вандализма, който бавно, но сигурно руши държавността. Всичко това е една самоубийствена толерантност, която води до обезличаване на нацията, на културата на духовността ни”, заяви Ваташки.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.