iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


„Атака” няма да подкрепи човек на ГЕРБ за кмет на Перник

 „Атака” няма да подкрепи човек на ГЕРБ за кмет на Перник 10_1413452777

Ако настоящият управник на община Перник Росица Янакиева стане депутат, „Атака” няма да подкрепи по никакъв начин човек на ГЕРБ за временно изпълняващ длъжността кмет.

Това заяви областният координатор на “Атака” в Перник и общински съветник проф. д-р Румен Ваташки. Причината е несъгласието с политиката, която води ГЕРБ.

По чисто политически причини подкрепих снемането на Владислав Караилиев като председател на Общинския съвет, припомни Ваташки и допълни, че в качеството си на председател на ОбС Караилиев е участвал в агитки срещу Волен Сидеров.

По думите на Ваташки, „Атака” не участва в новото мнозинство в ОбС. Предишното мнозинство саботираше работата на кмета и на Общинския съвет, сегашното действа по същия начин, за да не може ОбС да бъде работещ, твърди атакистът. Моето гласуване е изключително по съвест и винаги е било такова, заяви той.

Той не скри, че изборът на кмета Росица Янакиева за народоен представител е възбудило голямо вълнение и че е любопитен дали тя ще предпочете да стане депутат. Въпросът е деликатен, но това може да се разбере само когато тя положи клетва, предполага Ваташки.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.