iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


АБВ събра държавни институции и бизнеса в Перник

АБВ събра държавни институции и бизнеса в Перник 04_1429768296

Областни и общински администрации се събраха в Перник, като присъстваха и представители на бизнеса и неправителствени организации от София и Югозападен регион на кръгла маса. На нея бяха обсъдени конкретни възможности за кандидатстване и разработка на проекти с директно финансиране както по европейските фондове, така и по оперативни програми.

Форумът бе организиран от политическа партия АБВ.

В него взеха участие заместник-областният управител Илинка Никифорова, Весела Вачева от националния съвет на ПП АБВ, Тошка Габровска – експерт в Министерството на труда и социалната политика и Диана Маринкева – управител на консорциум от консултанти и експерти по оперативните програми и международни и национални фондове.

„Перник е регион, който има значителен опит – положителен с много успехи при реализирането на проекти по оперативните програми, проекти финансирани по европейските фондове”, сподели Илинка Никифорова.

„Един от изводите, който можем да направим от тази наша положителна дейност, е че за следващия програмен период е много важно да бъдем информирани затова кои ще бъдат програмите, сроковете, да имаме навременна и точна и постоянна информация за възможностите и финансирането им”, допълни зам.-областният управител Илинка Никифорова.

Тя припомни, че тази година в Перник приключва големият проект за изграждането на депо за битови отпадъци, реализира се и големият проект за ремонт и реконструкция на централната градска част по проект „Зелена и достъпна градска среда, както и по-малки проекти в социалната сфера, започнати от предишния кмет Росица Янакиева и нейния екип.

На участниците в кръглата маса им бяха представени възможностите за финансиране на проекти по различни програми на държавни и общински институции от Диана Маринкева, която има 20 годишния опит и 300 финансирани проекта зад гърба си. „Нашето наблюдение, е че информацията е изключително важна и тук сме в качеството на експерти, за да може тази информация да стигне до по-голям обем от хора.

Надеждната информация е най-големият проблем, който срещат хора при кандидатстване по проекти”, заяви Маринкева.

„Аз се надявам, с това събитие да поставим началото на много разговори, които ще водим за тези възможности”, смята Илинка Никифорова.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.