iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


АБВ поднесе цветя на паметник в Трън

АБВ поднесе цветя на паметник в Трън 05_1431193076

Автопоход беше организиран от пернишката организация на ПП АБВ. Тя поднесе цветя пред паметника на червеноармейците в град Батановци и на колосалния монумент Слишовска могила, край град Трън, по повод 9 май, Деня на Европа и празника на победата над фашизма през Втората световна война.

Събитието е и в рамките на кампанията под наслов “Нищо не е забравено, никой не е забравен”. По този начин се изразява признателност към героите – участници във Великата отечествена война, където с активното участие на българските воини във втората фаза на войната е разгромен хитлерофашизмът.

„Паметникът Слишовска могила е един от най-внушителните военни паметници в България, свързан с Втората световна война и с освободителното национално движение срещу нацистката окупация. Той е построен през 1972 година и към него е имало музеен комплекс. Височината на паметника е 38 метра”, припомни народният представител Лъчезар Никифоров.

„Днес даваме знак на местната управа в Трън, която трябва да поддържа паметника, че трябва да обърне сериозно внимание, тъй като го виждаме в много лошо състояние и се руши”, апелираха Никифоров и членове на АБВ .

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.