iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


АБВ излиза със собствени листи в пернишко

АБВ излиза със собствени листи в пернишко 07_1436428554

Партия АБВ ще излезе със свои листи за общински съветници във всички общини на Пернишка област, като това каза в Перник лидерът на АБВ Георги Първанов.

В момента в партията се работи активно за оформяне на предизборните послания към хората, които трябва да бъдат свързани и с конкретни ангажименти към хората по места. Георги Първанов беше категоричен, че в посланията трябва да има повече конкретика, да бъдат разбираеми за хората, да се вързват с конкретните проблеми на съответните общини и региони. Посланията трябва да са без клишета, без познатите лозунги.

АБВ има своите номинации за всички общини, но не бърза да ги обявява публично. От партията преди време заявиха, че имат готовност за коалиционно партньорство в рамките на пространството ляво-център и с всички конструктивни сили , с които би могло да се работи за бъдещето на Перник и на всички общини в областта.

Това предполага, че може да има съвместни кандидатури с други леви партии и да се излезе с кандидатури от името на коалиция. Може да се подкрепят и други кандидатури, които изповядват политика, която е близка до АБВ. Тези опции ще важат най късно до края на месеца, преди да се излезе във ваканционния месец август.

Георги Първанов коментира и евентуалното общо излизане на кметските избори с БСП. Той каза, че отдавна е подал ръка за съвместни разговори, каквито обаче не са се състояли. Когато има конструктивен диалог между двете страни може да се търсят компромиси и да се излезе с общи кандидатури в ляво. Проблемът е, че това което се вижда от поведението на БСП не предполага голям оптимизъм. Такъв диалог можеше да има успех преди да се обявят кандидатурите. БСП обявиха кандидатите си за кметове в някои общини в Перник, което е ясен знак,че са решили как да участват в изборите.

На национално ниво обаче има близо 40 общини в които АБВ и БСП ще подкрепят една кандидатура. За жалост поне на този етап подобно нещо не се очертава на територията на Пернишка област.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.