iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


18 делегати на конгреса на БСП в Перник

18 делегати на конгреса на БСП в Перник сн.pernikmedia.net

Днес на четиридесет и осмия конгрес на БСП в Перник присъстваха 18 делегати. Четирима от тях бяха от ръководтсвото - Росица Янакиева, Ненко Темелков, Ангел Найденов и Георги Първанов.

До около 15 ч. бяха минали докладите и политическата рамка на партията. След това ще започнат изказванията. На конгреса от пернишките делегати ще по проблеми ще говорят д-р Симеон Василев и Валери Жаблянов, който е представител от Радомир.   След това гласуват и промени в устава на БСП, които ще дадат последната дума на лидера Сергей Станишев при реденето на листите за предстоящите избори.

“В никакъв случай няма да се коалираме с ГЕРБ, но трябва да им издигнем паметник. На него трябва да има три неща: калинка – символ на некомпетентността, скакалец – на всеядността и мутренска бухалка”, заяви по време на изказванията Румен Овчаров.

Предизборното стягане на редиците, ангажимент за “радикална промяна” при спечелване на парламентарния вот под мотото “Мисли първо за малкия” и “Давай предимство на българското“  са също сред основните цели на днешното заседание на 48-ия конгрес на БСП.

Близо 850 делегати се събират в зала 1 на НДК, за да приемат политическата рамка на БСП, която ще бъде основата за предизборната програма на партията за вота през юли. Мотото на форума е “За нова социална България”. Той се провежда при засилени мерки за сигурност.

Информация:mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.