iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Унгария кмет дава село под наем

В Унгария кмет дава село под наем 02_1424957214

В Унгария кмет на село го дава под наем, за да го направи известно и да спечели пари. Той предлага дори длъжността кметски наместник като част от сделката.

За 210 000 форинта, което прави 700 евро на ден, заинтересованите лица могат да наемат всички съоръжения в китното, но почти изоставено село Мегйер. То се намира на 180 км югозападно от Будапеща и има едва 18 души население.

Според обявата наемът включва използването на четирите улици на Мегйер, две от които са асфалтирани, а другите две са покрити с чакъл, кметството, културния център, автобусната спирка и няколко къщи, обзаведени в селски стил. Наемателите могат да ползват и шестте коня на селския кооператив, две крави, три овце, кокошарника и 4 декара обработваема земя.

"Според закона, който въведох, външен човек може да стане кметски наместник за уикенда и дори да променя имената на улиците, ако иска", обяснява кметът Пайер Кристоф - 42-годишен инженер от Будапеща. Той се влюбил в Мегйер, когато случайно минал край него преди 10 г. Купил си къща там и бил избран за кмет. Обяснява, че целта му е да спаси Мегйер от бавната смърт, сполетяла много унгарски селца, чиито млади хора заминават за Будапеща или в чужбина.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.