iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Северна Корея само елитът знае що е франзела

В Северна Корея само елитът знае що е франзела 03_1427369827

В Северна Корея достъп до френските багети има само управляващия елит. Това съобщава Ройтерс. по франзелите си падали Ким Чен Ун и хората от обкръжението му.

Редовият севернокореец няма как да си пада, защото не знае какво е това франзела. В хлебозавод в Пхенян наскоро дори монтирали линия за производство на багети, предназначени единствено за елита.

Няколко местни пекари пък били командировани във Франция, където да изучат в тънкости как се приготвят оригинални френски багети. Чия е инициативата, не е много ясно. Тъй или иначе, ако се съди по заоблените форми на Ким Чен Ун, севернокорейският лидер явно е един от най-големите фенове на топли франзели, пише БГНЕС.

Друго любимо лакомство на севернокорейския елит е сиренето ементал. В основата на налагането му сред партийните функционери и висшите офицери отново е Ким. Върховният вожд се пристрастил към сиренето, докато учел в Швейцария, откъдето сега пристигат редовни пратки с най-качествен ементал.

И докато елитът в КНДР си угажда, по държавната и единствена телевизия в страната вървят нагледни съвети как севернокорейците да си сготвят супа от трева. По данни на Световната здравна организация над 2,3 млн. души от населението в страната страдат от системно недохранване, или казано иначе, гладуват.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.