iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученик изкара 72 млн. долара от борсата

Ученик изкара 72 млн. долара от борсата  12_1418637715

Ученик от гимназия в Ню Йорк заработи 72 милиона долара в свободното си от учене време от игра на борсата. Това пише вестник "The New York Post".

17-годишният Мохамед Ислам не разкрива печелившата си стратегия, казал само, че негов кумир е американския инвеститор Пол Тюдор Джоунс, който се счита за крал на агентите от Уолстрийт.

По данни на Forbes, състоянието на Джоунс се оценява на 4,3 милиарда долара, което го прави 108-мия по богатство американец. "Трябва повече да се учиш от пораженията си, отколкото от успехите", цитира подрастващият своя кумир. Ислам твърди, че го вдъхновява умението на Джоунс да не се отказва и да не излиза от играта, дори когато губи стотици хиляди долари.

Новобогаташът разказва, че през юни идната година, когато ще бъде на 18 и ще може да получи брокерски лиценз, той с двама приятели планират да открият собствен хедж-фонд. През 2015 г. очакват да заработят не по-малко от 1 милиард.

The New York Post пише, че Ислам вече си купил автомобил BMW, въпреки че още няма право да шофира. Освен това си наел квартира в Манхатън, макар че засега родителите му - имигранти от Южна Азия не му разрешават да живее там.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.