iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Туристите в Лондон са се увеличили

Туристите в Лондон са се увеличили 05_1463758531

Лондон е посрещнал 18,6 млн. чуждестранни туристи през 2015 г., като броят им е с 6,9% повече от предходната година, обяви в петък британската статистическа служба, цитирана от АФП и БТА.

Сред причините за големия приток от туристи, според компанията за реклама на британската столица London&Partners, са няколко изключителни изложби като "Раждането на космическата ера" в Музея на науката, изложбата "Дива красота" с тоалети на покойния дизайнер Александър Маккуин в музея "Виктория и Албърт", както и мачовете от световното първенство по ръгби.

След олимпийските игри през 2012 г. британската столица посреща все повече туристи. За 2015 г. европейците са били близо две трети от тях. Общо туристите от чужбина са изхарчили в британската столица 11,9 млрд. лири (15,5 млрд. евро), което е с 1% повече спрямо предходната година.

Според London&Partners туристическият сектор дава работа пряко и непряко на около 700 000 души. Цяла Великобритания е била посетена през миналата година от 36,1 млн. чуждестранни гости, което е с 5% повече, отколкото през 2014 г.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.