iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трудно начало за "Миньор" в елита

Трудно начало за "Миньор" в елита 04_1429681196

Най-силният изцяло български отбор в чужбина - "Миньор" (Чикаго) претърпя най-тежката си загуба в официален мач. "Чуковете" загубиха с 0:6 от настоящите и многократни шампиони "Швабен 1926" в първи кръг на Метрополитан Сокър Лийг, при проливен дъжд. В първите 20-минути се усещаше лека подкрепа от страна на съдиите за немците. Но това е напъно нормално, защото "Миньор" играе за първи път в елитната майсторска група. Опитният Росен Каптиев усети настроението на реферите и оспори няколко техни спорни отсъждания. Това разбира се, не остана не забелязано и Каптиев получи жълт, а след няколо секунди и директен червен картон. Междувременно немците отбелязаха първото си попадение с ефектна странична ножица, а Пламен Пенев на два пъти не успя да вкара от малък ъгъл. И понеже злото никога не идва само, след пет минути опитният централен защитник Светозар Гюров се контузи в коляното и напусна играта. Така "жълто-черните" останаха осакатени без двамата си най-опитни играчи и допуснаха още два гола до края на първата част. С подновяването на играта Пламен Пенев изведе Ивалин Гунчев на добра позиция за отбелязване на гол, но ударът му не намери очертанията на вратата. Петнадесет минути по-късно треньорът Цветан Йончев извади Пламен Пенев от игра. Младият футболист беше доста изнервен от развитието на мача и каза нещо на страничния съдия. Реферът повика главния при себе си и Пенев получи червен картон. Последваха три нови попадения за символичните гости и краен резултат 0:6. Така след първи кръг "Миньор" изгуби трима от титулярните си играчи, Росен Каптиев и Пламен Пенев са наказани за най-малко по два мача, а Светозар Гюров е аут за не определено време.
"Тежка е загубата с шест гола, но е срещу най-добрият отбор в Метролигата, което не е изненада. Те са много добре организирани, много добре подготвени, имат много добри футболисти. Ние можем много да научим от тях. Има много неща да се изчистват по отношение на поведението на футболистите, което до голяма степен допринесе за разконцетрацията на отбора и за този червен картон, който получихме още в началото на мача и останахме с десет човека. Много е трудно срещу най-добрият отбор в лигата да играеш с десет човека, при положение, че те са и по-добре тренирани от нас. Смятам, че постепенно ще изчистим тези балкански поведенчески пристъпи и ще завършиме сезона добре.", каза след мача старши треньора на "Миньор" (Чикаго) - Цветан Йончев.
Тази сряда (22-април) “Миньор” (Чикаго) ще играе контролен мач с хърватският тим “Адриа” 1959. Мачът ще се изиграе от седем часа вечерта на адрес: 3215 S. Central Ave. Cicero, IL, 60804 (31st and Central). Припомняме ви, че “Миньор” (Чикаго) загуби с 4:0 от “Адриа” 1959 финала за купата на щата Илинойс през 2013 година.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.