iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стачка блокира Гърция

Стачка блокира Гърция 02_1454572970

Гърция е напълно блокираната от 24-часова национална стачка в знак на протест срещу увеличаването на данъците и промените в пенсионната система, като са спрени морският, железопътният и въздушният транспорт, а граничните пунктове и централните пътища са затворени за преминаване. Моряците и пристанищните работници дори удължиха протестите си до събота.

Кметства, областни управи, държавни институции също не работят. Учителите също се включиха в стачката, а болниците приемат само спешни случаи. Градският транспорт се движи единствено по график за транспортиране на протестиращи, такситата и бензиностанциите не функционират.

Демонстрации са планирани във всички градове в страната. Масови протести ще има и пред парламента в Атина.

Фермери блокираха граничните пунктове, така че да няма достъп до Македония, Албания и Турция. По магистралата Егнатия на повече от 15 места са струпани хиляди трактори и движението е спряно. По островите блокираха достъпа и до летищата.

Протестиращите фермери, които втора седмица блокират със селскостопанска техника граничните пунктове с България, пропускаха само леки коли и автобуси през нощта срещу четвъртък, съобщи БНР.

Само леки коли и автобуси са били пропускани през нощта на граничните пунктове между България и Гърция, които втора седмица са блокирани от протестиращите гръцки фермери. Обещанието им за около час да вдигнат блокадата и за товарни камиони не беше изпълнено.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.