iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Солените мерки в Гърция карат шофьорите да карат внимателно

Солените мерки в Гърция карат шофьорите да карат внимателно 05_1431929970

Каране без колан у съседите излиза 350 евро и 10 дни без книжка, като солените глоби в Гърция действат респектиращо на нашенските джигити.

Освен това ченгетата в Гърция имат доста повече правомощия и се оказва, че могат дори насред пътя да свалят регистрационните номера на возилото и да го приберат с репатрак. Знаейки това, „състезателите“ там използват по-леко газта.

Причината за солените глоби не е случайна и е измислена не за да се събират повече пари, а за да се затегнат мерките срещу разюзданите водачи. Гърция е сред страните, дали най-много жертви при катастрофи заедно с България и Румъния.

С влизането на българска територия обаче „състезанието“ започва, показа Нова телевизия. БГ водачите са като „зажаднели“ за скорост и знаейки, че у нас може, настъпват газта, въпреки че пътищата са по-лоши.

За сравнение при неспазване на знак „стоп“ глобата в Гърция е 700 евро, докато в България е 30 лв. Тоест повече от 40 пъти по-евтино е да си джигит в България, отколкото на юг от границата.

В южната ни съседка глобата за използване на мобилен телефон по време на шофиране е 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни. Каране без колан струва 350 евро и 10 дни без книжка. У нас и за двете нарушения глобата е една – 50 лв.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.