iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Снегът отново блокира САЩ

Снегът отново блокира САЩ 02_1423581306

Отново има снеговалежи в САЩ, като те превърнаха зимата в една от най-тежките. За трети пореден път през последните две седмици снегове блокираха североизточните щати на САЩ. Градският транспорт отново беше спрян в редица градове и райони.

Затрудненията с транспорта бяха сериозни още когато снежната покривка беше 15-20 см, а метеоролози прогнозираха, че във вторник на много места бурята ще натрупа до 60 см сняг.

Рекордната серия снежни бури удари отново щатите Ню Йорк, Мейн, Масачузетс, Ню Хемпшир, Върмонт, Род Айлънд и Кънектикът. Властите в Масачузетс спряха всички влакове в понеделник вечерта и обявиха, че те няма да се движат и целия вторник.

В столицата на щата Бостън освен че почти цялата градска транспортна система беше спряна, всички училища и детски градини бяха затворени. Заради многобройните катастрофи властите препоръчаха на гражданите да шофират само в краен случай. Над 2000 полета бяха отменени, като голяма част от тях е трябвало да бъдат изпълнени от или до Бостън.

Метеоролози посочиха, че от началото на сезона там са паднали общо 1,9 метра сняг, което прави зимата една от най-тежките в региона. Заради снега пък най-малко четири сгради рухнаха под тежестта му. Няма данни за пострадали при тези инциденти.

Над 2600 полета бяха анулирани, а училищата и административните служби в Бостън спряха работа. Над две трети от отменените полети трябваше да излетят от летището в Бостън. Проблеми имаше и на летищата в Ню Йорк.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.