iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Руски милиардери си поръчват пингвини

Руски милиардери си поръчват пингвини 12_1417428158

Руските милиардери имат екзотичните приумици. Те често поразяват дори службите за ВИП услуги, които са призвани да изпълняват всякакви капризи на богатите си клиенти.

Хора от най-големите компании - Quintessentially group, Vertu concierge и Prime concept - разказват любопитни подробности за някои поръчки на богаташи пред вестник "Комерсант", цитиран от БТА. На френски език думата консиерж означава портиер. Днес понятието е синоним на едни от най-луксозните и индивидуално разработвани дейности, свързани с всестранното и пълно обслужване на клиентите.

Клиент от Западна Европа е поискал чистокръвни атове за състезания. Богаташ от Русия е поръчал сняг и ледена пързалка за лятно парти на плаж в Монако. За сбирка в Сен Тропе колеги по авоари са изписали четири пингвина и две лами. Татко милионер държал да се организира среща на дъщеря му с канадската тийн сензация Джъстин Бийбър, който да попее на рождения ден. От тематична компания признават, че

веднъж дори им се наложило да спрат "Окото на Лондон"

известно като "Колелото на хилядолетието". Клент от Москва пожелал да отбележи рождения ден на детето си на самия му връх. Посред нощ заможен гражданин на Санкт Петербург позвънил на Vertu сoncierge, защото му се спукала гума. "Той управляваше достатъчно рядък автомобил и намирането на специалната гума не беше лесно", уверяват служителите.
Милионерите са особено разточителни и не жалят средства, когато искат да изненадат любимия. Въпреки че предпочитаните от тях дестинации не се отличават с особено въображение. Романтичният Париж, вълшебната Флоренция, луксозният Милано, лазурните плажове във Франция - тези места влизат в топ десет на предпочитани ваканции според фирмите за ВИП услуги. Една пета от заможните клиенти отдъхват с половинките си във Франция. Около 20% са привлечени от магнетичната сила на Италия (Рим, Венеция, Милано, остров Сицилия). На трето място е Великобритания (предимно Лондон), следвана от САЩ, Германия и ОАЕ. Харесват се и швейцарските градове Цюрих и Женева.

През 2012 г. в рейтинга на най-популярните услуги на първо място е запазването на цели хотели. Според специалистите в бранша заможните вече не посещават често клубове, а държат на ВИП територии само за тях. Предпочитаните от разглезените персони световноизвестни имена в ресторантьорския бранш са "Зума", "Ла пти мезон" и "Заферано" в Лондон, "Авеню", "Арк" и Costes в Париж, "Киприани даунтаун", "Моритимо" и "Мареа" в Ню Йорк. Руският елит след културно мероприятие в Болшой театър предпочита да отскача до Prime Concept.

Богаташите не са се отказали от навиците си да наемат частни самолети и лимузини, категорични са анализаторите. В България тази услуга също е достъпна. Независимо дали искате да изненадате близък за специален случай или да пътувате за личен комфорт, бързина и престиж, няколко фирми у нас предлагат наемането на яхта, самолет, луксозен автомобил и дори хеликоптер.

Цената най-често е на час

като във ВИП услугата се включват разходите за гориво, персонален шофьор, професионален пилот или опитен капитан, таксите за паркинг или за летище. Така за около два часа и 30 минути може да отскочите до Дубровник с хеликоптер и да се насладите на красиви гледки от въздуха, да снимате различни обекти или просто експресно да използвате въздушното си такси, за да стигнете до желаната дестинация.

Неповторима е била и венчавката на заможни нашенци. Булката си пожелала интериори и екстериори като тези в "Да срещнеш Джо Блек" с Брад Пит и Антъни Хопкинс. Тя поръчва изработка на декори и масивни конструкции, сходни с тези от филма. Така сбъдва мечтата си.

Яхтсмени, хвърлили котва по хърватското крайбрежие на Адриатическо море, понякога проявяват необичайни капризи. Те често поръчват истински ромски оркестър или риба от тропически морета, писа преди време сплитският вестник "Слободна Далмация". Шефът на дубровнишката компания за обслужване на яхти Никша Пасквалико споделя, че един от клиентите им, фен на етно музиката, платил не за някакъв обикновен "джипси бенд", а за музиканти от ранга на Венци Такев. Компанията се принудила да пусне в ход връзките си от бивша Югославия и успяла да намери ромски звезди в Нови Сад и спешно да ги откара в Дубровник - оттам на яхтата, закотвена в залива край Цавтат. Това, което компанията обаче не успяла да набави, било кафе еспресо в капсули, които никой в Хърватия не внасял.

От яхтата на саудитски богаташ пък пристигнала заявка за фойерверки, тъй като човекът празнувал рожден ден. От съседен плавателен съд

дошла депеша за килограм ирански хайвер

от есетра - хората специално подчертали, че не искат от Казахстан, защото точно той не им харесвал.
"Най-много проблеми имаме с руснаците - и то с желанията им за големи количества различни горски плодове. Поръчват по четири-пет килограма къпини, малини, боровинки, ягоди, които при нас много трудно могат да се намерят", казва Милан Груич от агенция "Алмагест" от Шибеник.

В пристанището за яхти в хотелски комплекс "Соларис" си спомнят за словашки гост чистофайник, който поискал всяка сутрин да му сменят чаршафите, да му проветряват одеялата и да му лъскат парапета на яхтата.

Яхтата на саудитския принц Мохамед Бин Фад това лято хвърлила котва в пристанището на баровския курорт Портофино. Дъщерите на коронованата особа се впуснали в луд шопинг. Заради тях били затворени местните бутици на "Диор", "Емилио Пучи", "Ермес", "Луи Вюитон", от които слугите на забулените девойки в течение на два дни изнасяли огромни чанти, натъпкани до горе с обувки, дрехи, очила, козметика. А когато компанията от около трийсетина души заедно с бодигардовете решила да се подкрепи в едно от местните кафенета, то също било затворено по прищявка на гостите от Саудитска Арабия. Но докато Мохамед Бин Фад е вилнял с дъщерите си из Портофино, кралят на Малайзия Абдул Халим ди Кедах е окупирал за неговото момиче и свитата им от 30 души цял аутлет - "Барберино", на двайсетина километра северно от Флоренция. Там определеният от местните репортери като "голям прахосник" крал си пазарувал цял ден дрехи, аксесоари и обувки, заобиколен от също нежалещите парите дъщеря и придворни.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.