iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разследват насилване на жени в Германия по Нова година

Разследват насилване на жени в Германия по Нова година 01_1452074445

Германската полиция разследва повече от 90 случая на нападения срещу жени в новогодишната нощ. Те са извършени от страна на групи млади мъже, като повечето от тях са свързани със сексуални посегателства, насилствени опипвания по интимни места, бъркане под дрехите, прибиране на налични пари и подобни непристойни прояви. Повечето регистрирани случаи, включително и едно оплакване от изнасилване, са в Кьолн, но има много от Хамбург и няколко в Щутгарт.

Според свидетелства на очевидци става дума за алкохолизирани, развилнели се мигранти от арабски и северноафрикански произход. Такова нещо Германия не е познавала досега независимо от голямото количество чужденци, които от десетилетия живеят там. В немската преса има дори сравнения с египетския площад Тахрир в Кайро, където по време на т.нар. "арабска пролет" имаше много подобни случаи.

В центъра на Кьолн край катедралата и гарата в празничната нощ са се развилнели близо 1000 души млади много пияни мъже, които обикновено се мотаят около гарата, занимават се с просия, дребни кражби, част от тях са дилъри на дрога. Те били прогонени от полицията и се пръснали из целия град и на групи по 20-100 души обикаляли централната част на стария град, нападали жени, не само самотни, но и в компании - бъркали им под дрехите, опипвали ги (включително и на най-интимни места), заплашвали ги, псували ги и ги обирали - пари, накити, мобилни телефони. Само в града на одеколона има поне 60 оплаквания от пострадали момичета.

Според в. "Велт" стигнало се дотам, че няколко извършители дори успели да бръкнат в панталона на цивилна полицайка. Местните власти и жители са възмутени, че подобно нещо въобще е могло да се случи. Полицейските патрули ще бъдат засилени на много места.

Кметицата на западногерманския град Кьолн остро осъди серията от сексуални нападения и ограбвания на жени, извършени през нощта срещу Нова година, и призова извършителите "да бъдат наказани по възможно най-строгия начин", предаде АП. Хенриете Рекер говори след спешно кризисно заседание с местни и федерални полицейски шефове за обсъждане на възникналата ситуация след масовите нападения.

Пет души са били арестувани в опасния район в петък. Полицейското разследване продължава. Германският министър на правосъдието Хайко Маас също осъди нападенията, като каза, че полицията си има работа с "напълно ново измерение на престъпността". Той каза, че сигурността на германските градове трябва да бъде засилена, за да не бъдат "беззащитни граждани излагани на брутално насилие".

Говорител на кметицата каза, че градската управа няма да допусне възникването на т.нар. "зони на беззаконие", както германските медии наричат райони с недостатъчно полицейско присъствие. Според него кметицата възнамерява да предложи план за осигуряване на сигурността по време на предстоящия Кьолнски карнавал, който привлича над милион посетители всяка година.

Рекер доби широка известност през октомври, когато бе намушкана с нож по време на предизборно събитие заради позицията си в подкрепа на бежанците.

Полицията в северния град Хамбург обяви, че и там е имало подобни нападения в новогодишната нощ и призова за свидетели, които да помогнат за разследването. Девет жени са се оплакали от сексуални посегателства срещу тях и кражби. Нападателите също имали "средиземноморски или арабски" вид.

Депутатката от Зелената партия Клаудия Рот призова да не се прибързва с обвинения срещу бежанците за нападенията, а да се работи щателно върху разследванията на конкретните случаи.

Междувременно стана известно, че сирийска бежанка е била изнасилвана многократно от каналджии в България. Това разкрила самата тя пред властите в Берлин. Още по-ужасяващо е, че това е ставало със съгласието на съпруга й, който предложил по този начин да се отплати на трафикантите.

Случаят е само един от хилядите на сексуално насилие над жени и деца сред мигрантите. Съпругът на жертвата закъсал за пари на българската граница. Той предложил в замяна 30-годишната си половинка. Срещу многократни изнасилвания тя осигурила преминаването на цялото семейство.

Ужасът сякаш нямал край. Самият съпруг започнал да участва в перверзните изпълнения, които се повтаряли всеки ден. Според "Ню Йорк таймс" съпругата, майка на 4 деца, живее сега в Берлин. Тя е издействала ограничителна заповед срещу изверга, но не смее да заведе дело. Една от

причините е, че се страхува да не бъде убита, а другата - не иска да посрами семейството.

Друга сирийка, гримьорка по професия, разкрива, че много от жените слагат мъжки дрехи и нарочно не се къпят по време на целия път от Сирия до Германия. Така се предпазват от непрекъснатите налитания на свои и чужди.

Трета майка разказа през вестника, че със своя приятелка дежурила на смени край децата, когато семействата заспивали. Причината - апетитите на каналджии и бежанци. Трафикант в Турция директно поискал секс вместо пари, но бил отрязан. Той не се отказал и цяла нощ обикалял около хостела.

Примерите са хиляди, алармират правозащитни организации. Ръце вдигнаха и немските власти, тъй като сексуалните престъпления не спират и в лагерите на германска земя.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.