iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Размерът на кризата ще се види след 1 октомври

Размерът на кризата ще се види след 1 октомври 08_1440579843

Новата световна икономическа криза вече е тук, но истинските й размери ще могат да се видят след 1 октомври, каза известният американски финансов експерт Мартин Армстронг в радиошоуто на Алекс Джоунс "Информационни войни".

Финансистът посочи и етапите на кризата: първо Франция ще се изправи срещу икономиите и съкращенията на работни места и ще напусне Европейския съюз. Така ще започне разпад на общността, еврозоната също ще престане да съществува, на фондовите борси ще настъпи крах, лихвите ще растат, но не за дълго.

Примерът на Франция ще бъде последван и от други европейски държави, като последна в този списък ще е Германия. Япония ще бъде следващата точка от доминото, която ще падне. Повечето инвеститори ще прехвърлят капиталите си в САЩ и американския фондов пазар ще спечели, но не за дълго.

Америка е обречена на финансова криза поради невъзможност да погасява дълговете си. Интересно в тази прогноза е и това, че част от нея, включително и датата 1 октомври, Армстронг е направил още през 1999 година.

Американският финансов анализатор си изгради реномето на пророк във финансовия бранш. Така например той предвиди т. нар. "Black Monday" през есента на 1987 г., първият борсов срив след Втората световна война. Тогава индексът Dow Jones се срина с 22% - най-голямата дневна загуба в историята му. Армстронг успя да предвиди и историческия срив на японския бенчмарк Nikkei през 1989 г., както и кризата в Русия през 1998 г.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.