iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Приключи европейската програма за помощ за Гърция

Приключи европейската програма за помощ за Гърция  07_1435730381

Срокът на действие на европейската програма за помощ за Гърция вече изтече, като предвидените за Атина средства вече са изгубени. Това съобщи Европейският стабилизационен фонд.

Така програмата за финансова помощ приключи. Финансовите министри от еврозоната отказаха удължаване на спасителната програма за Гърция.

Страната не изплати вноската си от милиард и половина евро към Международният валутен фонд, което на практика означава, че е първата развита икономика с просрочени дългове към вашингтонската институция, съобщава БНТ.

в последната минута Атина е поискала отсрочване на плащането и МВФ е започнал да обсъжда тази молба. В същото време Еврогрупата проведе дистанционно заседание чрез телеконферентна връзка, в чийто край бе уговорено ново заседание тази сутрин за обсъждане на гръцката криза.

Председателят на групата и финансов министър на Холандия Йерун Дейселблум заяви след тазвечершното обсъждане, че е било прекалено късно за удължаване на съществуващата спасителна програма и че позицията на Гърция към нейните кредитори и партньори от еврозоната би трябвало да се промени, преди да се постигне съгласие за нова програма.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.