iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Полицаи в Ню Йорк бяха нападнати, докато си правели снимка

Полицаи в Ню Йорк бяха нападнати, докато си правели снимка

Група полицаи в Ню Йорк, които позирали за снимка, били нападнати от ислямист с брадва. Били ранени двама от тях, а след това органите на реда стреляли срещу него, съобщават световните медии.

Полицейските служители патрулирали, когато били помолени от фотограф на свободна практика да позират за снимка на Куйнс стрийт вчера следобед.

Внезапно мъжът на трийсетина години, размахващ брадва, нападнал полицаите, ударил един в дясната ръка, а друг по главата, посочи говорител на нюйоркската полиция.

Останалите двама офицери открили огън по мъжа, убивайки го на място.

Жена на 29 години обаче била случайно улучена от куршум на полицаите. Тя била оперирана в болницата и се възстановява. Ранените офицери били откарани в болницата "Джамейка". Тежко раненият в главата 25-годишен полицай е в критично, но стабилно състояние след операцията. Другият ранен полицай, на 24 години, също е в стабилно състояние.

За момента не са известни мотивите за нападението. Полицията отказа да коментира медийни съобщения, че атаката била свързана с тероризъм.

Американският център за наблюдение на ислямистки сайтове SITE съобщи, че нападателят, идентифициран в медиите като Зейл Томпсън, имал "ислямистки разбирания", ако се съди по негови публикации в YouTube и Facebook, предаде Франс прес.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.