iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обвиниха фермер в Австралия, че псувал овцете си

Обвиниха фермер в Австралия, че псувал овцете си 05_1432627771

Фермер в австралийската пустош бе поставен в неприятна ситуация. Той беше обвинен, че ругаел овцете си, като се твърди, че Кен Търнър от Нов Южен Уелс обиждал стадото си овце с много груби думи. След сигнал на стригачите го посещават от австралийското Кралско дружество за превенция на насилието над животни (RSPCA).

RSPCA бяха цитирани от местния вестник „Нюкасъл хералд“, че обидният език на Търнър е наскърбявал стадото. Коментирайки за радио Macquarie, Търнър заяви, че не осъзнавал, че ругатните му разстройват овцете. „Нито една от тях всъщност не ми каза, че е обидена“, оправда се той.

Но е подадена официална жалба от „Хора за етично отношение към животните“ (PETA), които твърдят, че са се сдобили с кадри на Търнър във фермата му. Клипът е заснет от работник под прикритие във фермата, но невъзпитаният фермер обясни, че едно такова престъпление предполага, че овцете трябва да разбират английски език.

„Все още нито една овца не е дошла при мен, за да се оплаче - те дори не ми бяха обидени, след като бяха остригани“, каза Търнър. „Просто тръгнаха надолу към загражденията, пасяха с желание и не съм забелязал изобщо да са стресирани.“ Самият Търнър не е виждал видеото, така че не е сигурен какви груби думи е използвал - и кои точно са разстроили овцете.

Той обаче добави: „От време на време всеки пуска по някоя псувня“. Фермерът също смята, че жалбата е струвала ценни ресурси и време на RSPCA и се пита дали всичко не е било просто шега. Но PETA взема обвиненията много на сериозно и дори заяви, че не само езикът е проблем, а става дума и за настъпване и удряне на овцете, отбелязва „Нюкасъл хералд“. Тяхна представителка заяви: „Ако неприличният език бе най-лошото, което овцете в австралийските кошари трябваше да търпят, тогава нямаше да подадем никаква жалба“.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.