iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Марин Льо Пен иска да извади Франция от еврозоната

Марин Льо Пен иска да извади Франция от еврозоната 03_1425737541

Лидерката на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен заяви, че ще вземе властта във Франция през 2017 г. и ще я извади от еврозоната.

„Не съм тук, за да управлявам бутик, ролята ми е да спечеля властта и да я върна на народа“, заяви тя. И посочи, че единственият начин Франция да излезе от икономическата криза е да се откаже от единната европейска валута. „Барозу, Юнкер и сие плашат с апокалипсис, че от небето ще започнат да валят жаби и че в Сена ще потече кръв вместо вода, но практическите проблеми няма да са чак толкова много!“ Предимствата от връщането на франка щели да са много по-големи от риска чуждестранните кредитори да вдигнат лихвите по френските заеми.

За външната политика Льо Пен се закани да промени отношението на Франция към Русия. „Путин може и да е авторитарен лидер, но възможно ли е да управляваш Русия, ако не си такъв?“, попита риторично тя. Глупостта с отхвърлянето му щяла само да го тласне в лапите на Китай. А и само Русия можела да реши проблема с „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак, защото САЩ били най-дискредитираната сила в Близкия изток, а заради кризата в Украйна - вече и в Европа.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.