iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кредиторите не приемали предложените от Гърция мерки

Кредиторите не приемали предложените от Гърция мерки 06_1435148897

Кредиторите не приемат предложените от Гърция мерки, каза гръцкият премиер Алексис Ципрас на заседание на кабинета преди да отлети днес за Брюксел. Това съобщават гръцките медии.

В своя "Туитър" Ципрас написа, че подобно упорито отхвърляне на предложени мерки от точно определени инстутиции не се е случвало нито с Ирландия, нито с Португалия. Затова според него показва, че целта е да не се постигне споразумение с Гърция. Според AFP обект на критиката е Международният валутен фонд.

Според европейски източник в направените в понеделник от Гърция предложения все още има някои недостатъци, а времето за изглаждането им изтича. Той е добавил, че предложенията на Гърция нарушават много от „червените линии“ на кредиторите относно ставките на ДДС и пенсиите. Международните кредитори смятат, че гръцките предложения за мерките за събиране на приходите на държавата са твърде тежки и могат да потопят страната в рецесия, а в същото време не предлагат начини за намаляване на разходите. Според тях предложенията ще увеличат финансовия недостиг, а това ще изисква нови мерки.

Германски медии съобщават, че МВФ укорява европейските представители, че са твърде меки с Гърция, а ЕС обвинява фонда, че няма желание за постигане на споразумение.

МВФ иска Гърция да намали разходите за пенсии и да промени ДДС в размер на 1% от БВП. Институцията също така изисква ДДС върху дейността на кафенетата и ресторантите да бъде увеличен от настоящите 13% на 23%.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.