iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Китайски пенсионер си търси осиновители

Китайски пенсионер си търси осиновители 05_1431585850

Китайски пенсионер, чиято съпруга починала през 1999 г., обяви, че си търси осиновители. С тях той иска да прекара остатъка от живота си, а в замяна ще им дава цялата си пенсия.

75-годишният Хуен Джи от Ганджоу е готов както да приеме семейството в дома си, без да им иска пари за наем, така и да се премести в техния дом, ако това е желанието им.

Отчаяният мъж разкрил пред местен вестник, че е изключително самотен откакто съпругата му си отишла от този свят. Той обяснил, че роднините му го посещавали изключително рядко, а на него му се искало да не се събужда в празна къща и да не се чувства нещастен и изоставен. Единственият му син живеел в работническо общежитие, затова не можел да го вземе при себе си, а по-големият му брат също починал преди няколко години. Отчаян от невъзможността да си намери добра компания, Хуен обявил, че ще даде цялата си пенсия на хора, които го осиновят.

Разбира се, той ще си избере семейство, с което смята, че ще се чувства добре.

Животът с „осиновител“ не е новост за пенсионера, който през последните шест години се е радвал на компанията на гледачка. Тя обаче наскоро се омъжила и се преместила, заради което Хуен отново останал сам.

Затова пенсионерът сега предлага отново сделката, която е изгодна и за двете страни. Той е готов да приеме семейство да живее безплатно в дома му, като дори ще им дава цялата си пенсия в размер на 6000 юана (близо 970 долара). В замяна те ще трябва да си говорят с него и да се грижат за него като негово семейство. Хуен обаче е категоричен, че след смъртта му къщата ще остане за сина му.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.