iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Италиански учител раздаде съвети за живота вместо домашни за лятото

Италиански учител раздаде съвети за живота вместо домашни за лятото 06_1434002162

Италиански учител е решил да пренебрегне обичайната домашна работа за учениците си, която те трябва да свършат през ваканцията. Вместо това той им е дал списък със съвети за живота.

Повечето ученици в Италия, също както в България, получават домашни задания, които трябва да изпълнят през тримесечната лятна ваканция от средата на юни до средата на септември.

Чезаре Ката обаче, който преподава в гимназия в централния район Ле Марче, решил, че за възпитаниците му би било по-полезно да оползотворят свободното си време с не толкова академични занимания. "Поне веднъж отидете и гледайте изгрева", гласи една от точките в списъка с 15 пункта, който се превърна в интернет сензация. Другият съвет е да се разхождат край морето сутрин и да "мислят за нещата, които обичат в живота". "Танцувайте без свян, когато ви се прииска, защото лятото е танц и би било глупаво да не се включите в него", пише учителят.

Г-н Ката не иска питомците му напълно да забравят училището и ги съветва да четат много и да използват всички нови термини, усвоени през изминалата година. "Колкото повече неща можете да кажете, толкова повече неща можете да мислите; а колкото повече мислите, толкова по-свободни ставате", твърди той.

Постът на стената на учителя във Фейсбук е споделен от над 3000 души, а стотици потребители на социалната мрежа са оставили положителни коментари. "Иска ми се да бях имал учител като Вас, който насърчава мисълта и себепознанието", пише един от тях. Списъкът изглежда е развълнувал и много родители, които твърдят, че са го споделили с децата си. "Домашна работа е за цял живот, не само за един сезон", пише потребител на Фейсбук, а друг заявява: "С учител като Вас бих се върнал на училище още утре".

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.