iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Ислямска държава“ се е опитвала да отрови водата в Турция

"Ислямска държава“ се е опитвала да отрови водата в Турция 01_1453475971

"Ислямска държава“ се е опитвала да нападне Турция, отравяйки водните източници на страната. Това съобщи Anadolu Agency, позовавайки се на доклад на турското разузнаване. Според текста „Ислямска държава“ (Даеш) е щяла да използва туларемия – смъртоносна отрова, извличана от гризачи. В документа се казва още, че заболяването, причинено от токсина, е трудно за диагностициране, защото наподобява други заболявания. Така животът на много хора е щял да бъде застрашен заради късната диагноза. Сега полицията в страната е инструктирана да охранява водоизточниците.

Междувременно Даеш започна да използва името на изключително популярния сред тийнейджърите певец Джъстин Бийбър, за да се пропагандира. Групировката публикувала ново видео със своя екзекуция и му сложила хаштаг с името на певеца, за да може записът да бъде видян от колкото се може повече хора.

На фона на тези новини международната коалиция срещу Даеш обяви, че е ликвидирала 22 000 терористи от началото на операцията през лятото на 2014 г.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.