iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Искат съдздаването на бежански лагери в Северна Африка

Искат съдздаването на бежански лагери в Северна Африка 03_1426340460

Правителството в Италия предложи ЕС да създаде в Северна Африка центрове, които да приемат вълната от имигранти, като повече от 276 000 души са влезли миналата година нелегално в ЕС.

Най-много са тръгнали от раздираната от конфликти Либия към Южна Европа. Италия поема основната тежест на имигрантската вълна и правителството й се страхува, че покрай имигрантите в страната може да се промъкват и екстремисти.

Усилията на ЕС да спре небивалия наплив на хора, търсещи убежище, се оказват недостатъчни, коментира Асошиейтед прес.

Италианският вътрешен министър Анджелино Алфана, който участва в заседанието на министрите на вътрешните работи от ЕС, каза пред репортери в Брюксел, че тези центрове ще изпълняват хуманитарни задачи, ще позволят на Европа да извършва предварителни проверки и да разбие огромния пазар на трафик на хора.

ЕС планира да изпрати свои имиграционни служители в някои страни извън Европа, за да установят дали хората имат нужда от спешна помощ и какви възможности за легална имиграция може да им бъдат дадени.

Този подход ще се изпробва първо в Нигер, през който транзитно, на път за Европа, минават млади мъже от Сенегал, Гамбия и Мали.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.