iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Искат да разрушат египетските пирамиди

Искат да разрушат египетските пирамиди 03_1425982139

Ислямски проповедник от Кувейт призовава да бъдат разрушени египетските пирамиди и Сфинкса в Гиза. Той каза:

"Това, че ранните мюсюлмани не са разрушили пирамидите, не означава, че това не може да бъде направено сега. По свое време пророк Мохамед унищожава всички идоли в Мека. Следователно, неговите потомци са длъжни да направят същото, слагайки край на идолопоклоничеството", счита Ибрахим ал-Кандари.

По-рано с аналогичен апел за разрушаването на пирамидите и Сфинкса излезе и Абу Бакр ал-Багдади, лидер на екстремистката групировка "Ислямска държава", обявил халифат на завладените територии от джихадистите в Ирак и Сирия, а себе си самообявил се за халиф, информира БГНЕС.

ИД унищожава поголовно безценни културни паметници, намиращи на територията на "халифата". С булдозери бе сринат древният асирийски град Нимруд, в който археолози работеха в продължение на десетилетия, разкривайки царски погребения, а покрай тях древни бижута, статуи и други артефакти.

В края на февруари бойци на ИД качиха в интернет видео, запечатило най-големия културен погром след този на талибаните в Афганистан. На кадрите се вижда как джихадистите разбиват с чукове древни асирийски статуи от безценната колекция на музея в иракския град Мосул.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.