iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И 5-годишно българче има сред жертвите в Австрия

И 5-годишно българче има сред жертвите в Австрия 06_1434889944

Сред загиналите при вчерашния трагичен инцидент в австрийския град Грац има и 5-годишно момче от български произход, като детето е с австрийско гражданство. Майка му е австрийка, а баща му – българин, съобщиха от МВнР.

Посолството на България във Виена е във връзка с местните власти и е готово при необходимост да окаже необходимото съдействие.
Австрийският град Грац е в траур заради гибелта на трима души, които бяха прегазени с джип в събота посред бял ден от обезумял шофьор в центъра на града.

На църковната служба в памет на загиналите присъстваха двама католически епископи, православен свещеник, местната управа и стотици граждани. Освен загиналото българче други 34 души бяха ранени, шестима от тях са в тежко състояние.

Установено е, че извършителят - 26-годишен мъж от босненски произход, е с психическо разстройство. Полицията в Грац изключи всякакви политически, религиозни или екстремистки мотиви за нападението.

При вчерашния инцидент гр. Грац беше неприятно изненадан от необяснимото поведение на извършителя. Първоначално неговият автомобил се движел по улиците на пешеходната зона с твърде висока скорост – около 100-150 км/ч. След като блъсна велосипедист, а после помете група пешеходци, разбеснелият се шофьор изскочи от колата и се нахвърли на минувачите с нож в ръката.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.