iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Гърция представи нов списък на ЕК, иска пари

Гърция представи нов списък на ЕК, иска пари 04_1427963605

Гърция е предоставила на ЕК нов коригиран списък от реформи за следващия транш финансова помощ, като съдържащите се в документа мерки са свързани с повишаване на ДДС, борбата с укриването на данъци и приватизацията на държавната собственост, които се очаква да донесат на бюджета на страната почти 6 милиарда евро.

Една от основните цели на документа е отключване на краткосрочно финансиране, което ще позволи на гръцкото правителство да изпълни своите финансови задължения.

Гърция ще изпълни задълженията си към Международния валутен фонд (МВФ) до 9 април, заяви правителственият говорител Гавриил Сакеларидис, цитиран от радио Атина.

Пред агенция Ройтерс Сакеларидис каза, че преговорите, които Гърция води с кредиторите, са скъсили дистанцията, и че на тях е било постигнато сближаване на позициите. Той изрази надежда, че в следващите дни ще има по-нататъшен напредък и че скоро ще се стигне до позитивен резултат на среща на Еврогрупата, на която ще бъде ратифицирано и споразумението за допълнителна финансова помощ.

Уточненията на правителствения говорител идват, след като гръцкият министър на вътрешните работи Никос Вуцис заплаши, че страната може да отложи плащането, което трябва да направи към МВФ в началото на този месец. Става дума за кредит в размер на 450 млн. евро, който Атина трябва да върне до 9 април.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

14-Ноември-2017

14-Ноември-2016

15-Ноември-2015

14-Ноември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.