iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гърция намери пари за вноска към МВФ

Гърция намери пари за вноска към МВФ 04_1428852626

Гърция намери средства да изплати 450 милиона евро вноска по дълга си към Международния валутен фонд точно преди Великден.

Средствата вече са получени, потвърди ръководителят на Фонда Кристин Лагард. В същото време частният сектор в страната раздаде великденски бонуси на служителите си, съобщи „Български новини“. Всички, които са работили между 1 януари и 1 април, имат право на такъв бонус. Ако са били заети през цялото време, те имат право на половин заплата или на 15 надници в зависимост как получават възнагражденията си по договор.

Междувременно британският в. „Таймс“ съобщи, че някои страни от Европейския съюз подготвят с мълчаливото съгласие на останалите членки секретен план за изключване на Гърция от еврозоната, ако през май Атина обяви банкрут. Изданието твърди, че планът е залегнал в документ, подготвен от финландското министерство на финансите със сътрудничеството на Германия.

Авторите му предупреждават за необходимост тази пролет да бъдат взети "много трудни политически решения". "Започнал е процес, който може да завърши с изключването на Гърция от еврозоната", гласи документът с дата 27 март. Европейската комисия опроверга тази информация и подчерта пред ТАСС, че не разглежда перспективата за изключване на Гърция от еврозоната.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.