iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Финансовият министър на Гърция подаде оставка

Финансовият министър на Гърция подаде оставка 07_1436166689

Финансовият министър на Гърция Янис Варуфакис обяви, че подава оставка в изненадващо изявление. Това се случи часове, след като правителството постигна огромна победа на референдума, на който гражданите отхвърлиха спасителните мерки на кредиторите.

"Скоро след обявяването на резултатите от референдума, бях наясно с определени предпочитания на някои участници на Еврогрупата и някои "партньори " за моето..."отсъствие " от заседанията. Министър- председателят прецени, че това ще е потенциално полезно за постигането на споразумение. Поради тази причина аз напускам Министерството на финансите днес ", заяви Варуфакис, който често е в конфликт с кредиторите в преговорите през последните месеци. Той обясни причините за решението в блога си, след като обяви новината в своя Туитър, съобщи БГНЕС.

Оставката на Варуфакис идва часове, след като мнозинството от гръцките граждани отхвърлиха условията на международните кредитори. На референдума вчера 61,31% от гласувалите се обявиха срещу предложенията на ЕК, ЕЦБ и МВФ. Правителството на премиера Алексис Ципрас и самият Варуфакис призоваха сънародниците си да гласуват с "Не" на вчерашното допитване. Очаквайте още подробности.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.