iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Египет трябва да изплати предоставения му преди дни кредит от МВФ до 10 години

Египет трябва да изплати предоставения му преди дни кредит от МВФ до 10 години 11_1479102073

Египет трябва да изплати предоставения му преди дни кредит от Международния валутен фонд (МВФ) за 10 години, каза представител на египетското министерство на финансите, цитиран от телевизия Ал Арабия и ТАСС.

Програмата на МВФ за кредитиране на Египет, чиято обща сума е 12 милиарда долара, трябва да бъде изплатена за 10 години, каза представителят. Той уточни, че безлихвеният период е четири години и половина.

По данни на финансовото министерство реформите в икономиката, срещу които МВФ отпусна средствата, трябва да доведат до ускоряване на растежа до 5,5 процента годишно, а инфлацията не бива да превишава 18 процента. Фондът очаква Египет да достигне тези показатели до финансовата 2018-2019 година.

Статистика на МВФ сочи, че през октомври тази година инфлацията в страната е била 18 процента, а икономическият растеж за финансовата 2015-2016 година е бил 4,3 процента.

Заемът, одобрен от МВФ в петък, е за три години и ще бъде предоставен в четири транша. Първият в размер на 2,75 милиарда долара бе получен от Кайро същия ден. Предвижда се част от кредита да бъде осигурена чрез търговските банки, както и чрез издаването на държавни облигации, които да бъдат пуснати на международния фондов пазар.;

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

23-Юли-2016

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.