iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Египет трябва да изплати предоставения му преди дни кредит от МВФ до 10 години

Египет трябва да изплати предоставения му преди дни кредит от МВФ до 10 години 11_1479102073

Египет трябва да изплати предоставения му преди дни кредит от Международния валутен фонд (МВФ) за 10 години, каза представител на египетското министерство на финансите, цитиран от телевизия Ал Арабия и ТАСС.

Програмата на МВФ за кредитиране на Египет, чиято обща сума е 12 милиарда долара, трябва да бъде изплатена за 10 години, каза представителят. Той уточни, че безлихвеният период е четири години и половина.

По данни на финансовото министерство реформите в икономиката, срещу които МВФ отпусна средствата, трябва да доведат до ускоряване на растежа до 5,5 процента годишно, а инфлацията не бива да превишава 18 процента. Фондът очаква Египет да достигне тези показатели до финансовата 2018-2019 година.

Статистика на МВФ сочи, че през октомври тази година инфлацията в страната е била 18 процента, а икономическият растеж за финансовата 2015-2016 година е бил 4,3 процента.

Заемът, одобрен от МВФ в петък, е за три години и ще бъде предоставен в четири транша. Първият в размер на 2,75 милиарда долара бе получен от Кайро същия ден. Предвижда се част от кредита да бъде осигурена чрез търговските банки, както и чрез издаването на държавни облигации, които да бъдат пуснати на международния фондов пазар.;

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.