iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Димитър Огнянов: “Може да се каже, че си сбъднах американската мечта”

Димитър Огнянов: “Може да се каже, че си сбъднах американската мечта” 01_1452591985

В десетия епизод от поредицата “Българи в Америка” на Миролюба Бенатова, бе представен добре познатият на всички в Чикаго футболен отбор – “Миньор”. Репортажът, които беше излъчен в предаването “Комбина” по Нова ТВ, разказва за спонсорите на отбора – Димитър и Венеция Огнянови, собственици на транспортна компания “NAVIGATION”. Двамата са от Дупница и идват заедно в Америка преди 16 години. Като всички имигранти, първоначално са работили каквото има възможност, в последствие стават шофьори на камион. Двамата работят заедно почти две години и инвестират всичко в бъдещия си бизнес, учат английски език. Венеция забременява с първото си дете и спира да работи.
“Митко остана сам да работи на камиона, ние не сме се плашили от работа, споделя Венеция. Това, което сме постигнали тук, не мисля, че някога можехме да го постигнем в България по честен начин. Разбира се, имали сме и много късмет.”
Димитър споделя, че поради големите си ангажименти в бизнеса с близо 200 камиона, рядко ходи на мачове, но подкрепя отбора заради инициативата и самия спорт. Спонсорът на “Миньор” е собственик на една от големите транспортни фирми в Чикаго, която е развивал дълго време по правилата на естествения растеж. Той не обича да парадира с успехите си и казва, че не им е било лесно и са им били нужни 7-8 години за да си стъпят на краката.
“В България бях студент и после дойдохме тук. Може да се каже, че си сбъднах американската мечта. Тя беше да си направя компания и да работя за себе си”, казва Димитър Огнянов.
Освен на “Миньор” (Чикаго), Митко и Венеция са спонсори и на най-титулувания отбор през последните две години – “Левски” (Чикаго), който се състезава във възрастовата група при над 30-годишните. “Сините” бяха създадени послучай 100-годишнината на “Левски” (София) и вече две години поред печелят требъл в своята дивизия. И понеже двата отбора не са конкурнети и няма как да се срещнат в официален мач, част от опитните играчи помагат и на двата отбора за постигнето на успехите.
За финал, Димитър и Венеция казват, че вече почти нищо не ги свързва с България и че нямат намерение да се връщат на този етап.
“Имаме две деца, две кучета и една котка и общо взето сме щастливи”, завършва Димитър.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.